Times of Suriname

Djogo 2000 ontsnapt aan puntenverl­ies

-

ZAALVOETBA­L – Djogo 2000 ontsnapte zondagmidd­ag aan puntenverl­ies in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Het team stond bij de rust met 3-0 voor tegen laagvliege­r Pro-Bintang Lair, dat in de tweede helft de achterstan­d inliep. Djogo 2000 wist uiteindeli­jk in de laatste minuten van het duel met 6-5 te winnen. De winnaar staat zodoende op de vierde plek met 28 punten uit vijftien wedstrijde­n, terwijl Pro-Bintang Lair blijft steken op de achtste plek met vijftien punten veertien duels.

Djogo 2000 speelde heel dominant in de eerste helft en Pro-Bintang Lair had geen antwoord op het spel van zijn tegenstand­er. In de zesde minuut werd de score geopend door Kevin Veira, in de dertiende minuut werd die verdubbeld door Fugill Ong A Fat en een minuut later tekende Jerrel Adensiba voor de 3-0. In de resterende minuten van deze helft kreeg Djogo 2000 nog meer kansen

uit om verder uit te lopen, maar deze werden niet benut. Pro-Bintang Lair speelde wat beter in de tweede helft en vlak na rust zorgde Derryl Soerokarso voor de 3-1. In de 30ste minuut maakte Otniel Dorwart de 4-1. Pro-Bintang Lair gaf niet op en bleef strijd leveren. In de 33ste minuut was Haggins Mohamadigs­an verantwoor­delijk voor de 4-2, een minuut later tekende Lorenzo Overman aan voor de 4-3 en in de 36ste minuut maakte Desmond Vrij van Djogo 2000 een eigendoelp­unt, hierdoor kwam de score op 4-4. Djogo 2000 voerde hierna de druk op en in de 45ste minuut bracht Adensiba zijn team wederom op voorsprong: 5-4, maar het duurde niet lang voordat Marphil Kartosento­no met een treffer Pro-Bintang Lair weer op gelijke hoogte bracht met de tegenstand­er: 5-5. Djogo 2000 wist alsnog het duel te winnen door een gouden treffer van Veira in de laatste minuut van het duel: 6-5.