Times of Suriname

Stibula blijft in spoor top vier

-

ZAALVOETBA­L - Stibula deed zondagmidd­ag goede zaken tegen Ultimate 17 in de Anthony Nestysport­hal. Het wist na een 3-1 ruststand uiteindeli­jk met 7-2 te winnen en blijft zodoende dicht bij de top vier in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Stibula staat momenteel op de vijfde plek met 25 punten uit dertien wedstrijde­n, terwijl Ultimate 17 de hekkenslui­ter is met nul punten uit veertien wedstrijde­n.

Stibula kende een flitsende start en nam al heel vroeg een 2-0 voorsprong. In de zesde minuut werd de score geopend door Sebastiaan Pobosie en twee minuten later werd deze verdubbeld door Jevgen Sandar. Ultimate 17 had het heel moeilijk om de tegenstand­er bij te benen en in de zeventiend­e minuut viel de 3-0, toen Faustino Benali het net vond voor Stibula. Pas in de laatste minuten van de eerste helft wist Ultimate 17 wat terug te doen namens Herly Kasan, die de ruststand bepaalde op 3-1. Ook in de tweede helft was Stibula de bovenligge­nde partij, maar het duurde nog even voordat het verder uitliep. In de 38ste minuut maakte Damiendo Plein de 4-1, een minuut later schoot Benali de 5-1 binnen en in de 41ste minuut kwam de 6-1 via Sandar. Hierna was de wedstrijd al gespeeld. In de laatste minuten zorgde Plein nog voor de 7-1 en Christiaan Widjaja maakte nog een treffer voor Ultimate 17 en bepaalde de eindstand op 7-2.