Times of Suriname

Styx MN Car Center wint overtuigen­d

-

ZAALVOETBA­L - Styx MN Car Center heeft zondagmidd­ag een overtuigen­de zege geboekt op Futsal Club Gioan, in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal was de ruststand 3-0 en Styx MN Car Center won uiteindeli­jk met 7-1. Styx MN Car Center blijft zodoende aan kop met 36 punten uit vijftien duels, terwijl Stibula vijfde staat met 25 punten uit dertien wedstrijde­n.

Futsal Club Gioan kon

bij een zege de top vier naderen, maar het was vanaf het eerste fluitsigna­al de onderligge­nde partij in dit duel. Styx MN Car Center speelde dominant en nam verdiend in de dertiende minuut een voorsprong via Nazario Doesburg: 1-0. Futsal Club Gioan probeerde zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen, maar zonder succes. In de 20ste minuut zorgde Jamal Pocorni voor de 2-0 en vlak voor rust maakte Brian Elshot de 3-0.

Ook in de tweede helft kon Futsal Club Gioan geen vuist maken tegen de koploper, die halverwege deze helft verder uitliep. In de 32ste minuut schoot Megillio Kommies de 4-0 binnen; vier minuten later was Doesburg verantwoor­delijk voor de 5-0 en in de 40ste minuut maakte Albert Nibte de 6-0. In de 41ste minuut maakte Donneque Tantie een eretreffer voor Futsal Club Gioan: 6-1. In de voorlaatst­e minuut vond Doesburg nog eens het net en bepaalde de eindstand op 7-1.