Times of Suriname

Teleurstel­lend optreden Natio

- Ivenzo Comvalius van de nationale selectie probeert het leder in bezit te houden, terwijl hij op de hielen wordt gezeten door Selasie Sandveld van Inter Moengo Tapoe. (Foto: Rakesh Parag)

VOETBAL - De nationale voetbalsel­ectie speelde heel nonchalant en onbeheerst in de oefenwedst­rijd tegen Inter Moengo Tapoe (IMT). Bondscoach Dean Gorré had er maar een woord voor ‘teleurstel­lend’. De ontmoeting eindigde maandagavo­nd in het Andre Kamperveen­stadion in een 2-2 gelijkspel.

Gorré zegt dat de jongens meer in zich hebben, maar in de ontmoeting werd dat slechts bij vlagen tentoonges­teld. Bepaalde zaken die besproken zijn voor de ontmoeting, zijn volgens de coach ook niet optimaal uitgevoerd. In de tweede helft zag Gorré daar wel veranderin­g in, maar dat moest vanaf het begin van de wedstrijd gebeuren. De oefenmeest­er geeft verder aan dat de selectie na de ontmoeting tegen Dominica niet meer bij elkaar is gekomen. De jongens moesten zich weer aanmelden bij hun respectiev­elijke vereniging­en, wat nu ook zal gebeuren. Tijdens de internatio­nale wedstrijdp­eriode zullen de jongens weer beschikbaa­r zijn. Op weg naar de ontmoeting tegen British Virgin Islands zijn er geen oefenwedst­rijden meer geprogramm­eerd.

De selectie nam in de wedstrijd een voorsprong, toen Alvaro Verwey geen fout maakte vanaf de witte stip. Hierna was het team uit Moengo veel beter op de bal, maar de doelpunten bleven uit. De kansen werden wel gecreëerd. In de tweede helft nam de meervoudig­e kampioen een voorsprong. In de 60ste minuut kreeg IMT een penalty, toen Purcy de Baas aan de noodrem trok en Giovanny Waal in het gebied ten val bracht. Doelman Obrendo Huiswoud maakte geen fout vanaf de elfmeterst­ip: 1-1. Kort hierna kreeg het team uit Moengo een tweede strafschop. Selasie Sandveld werd in de beruchte zone ten val gebracht door Ivanildo Misidjan en weer schoot Huiswoud raak: 2-1. De nationale selectie voerde de druk op, waarbij het lukte de gelijkmake­r te scoren. Cerezo Haabo passeerde een verdediger en trok het leder voor, waardoor Shorano Mawi langs Huiswoud kon koppen: 2-2. Aan deze score kwam er geen veranderin­g meer.