Times of Suriname

Messi bezorgt Barça overwinnin­g

- Lionel Messi van Barcelona (r) probeert het leder in bezit te houden, maar wordt afgedekt door Jorrit Hendrix van PSV. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - PSV is er gisteren niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De koploper van de Eredivisie mocht na de openingsgo­al van Lionel Messi uit een knap genomen vrije trap lang denken aan een goed resultaat, maar moest in de tweede helft toch capitulere­n. Door nog twee goals van Messi en een uithaal van Ousmane Dembélé stopte de teller uiteindeli­jk op 4-0.

Mark van Bommel zag vanuit de dugout hoe de eerste kans van de wedstrijd voor zijn eigen ploeg was. Hoewel Barcelona het meest aan de bal was, mocht Gastón Pereiro nog voordat de eerste tien minuten om waren van net binnen de zestien op het doel van Marc-André ter Stegen volleren. De druk van de thuisploeg begon vervolgens toe te nemen. Een goede steekbal van Messi leverde Luis Suárez na twintig minuten spelen een goede kans op, maar de spits mikte net naast het doel van Jeroen Zoet. Hoewel de doelman van PSV hier nog opgelucht kon ademhalen, was het dik tien minuten later wel raak. De Argentijn schoot de bal op fraaie wijze buiten het bereik van Zoet in de rechterbov­enhoek.

Na de onderbreki­ng opende Barcelona de beschietin­gen met twee pogingen van Philippe Coutinho, waarvan de laatste door Zoet uit de bovenhoek geplukt moest worden. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok kwam PSV goed weg toen een poging van Suárez op de lat belandde, maar in de daaropvolg­ende fase verdween een goed resultaat definitief buiten het bereik van de Eindhovena­ren. Dembélé draaide zich eerst knap vrij op het middenveld, waarna hij Zoet met een bekeken uithaal kansloos liet en even later zag hoe ook Messi scoorde. In de slotfase kwam PSV met een man meer op het veld te staan nadat Samuel Umtiti in moest rukken met zijn tweede gele kaart. Met een man minder tekende Messi vlak voor tijd ook nog voor zijn derde van de avond. (VI)