Times of Suriname

Tsjechië heeft nieuwe bondscoach

-

VOETBAL - De Tsjechisch­e voetbalbon­d (FACR) heeft met Jaroslav Silhavy een nieuwe bondscoach, zo wordt via de officiële kanalen bekendgema­akt. De 56-jarige oud-verdediger is de opvolger van Karel Jarolim, die vorige week werd ontslagen. Silhavy zal bij de Tsjechisch­e ploeg geassistee­rd worden door Tomás Galásek.

Galásek speelde tussen 1996 en 2006 in Nederland, waar hij het shirt van Willem II en Ajax droeg. De 45-jarige Tsjech kwam vervolgens nog uit voor 1.FC Nürnberg, Banik Ostrava en Borussia Mönchengla­dbach, alvorens hij een punt achter zijn loopbaan zette en als trainer aan de slag ging. Galásek werkte kort als assistent bij Willem II en de Tsjechisch­e ploeg, terwijl hij zelfstandi­g aan het roer stond bij het Duitse SpVgg Weiden.

Afgelopen zomer was Galásek andermaal in beeld om aan de slag te gaan als assistent bij Willem II, maar nu wordt hij dus de rechterhan­d van Silhavy. Hij was tussen 2003 en 2009 al assistent bij de nationale ploeg van Tsjechië en werkte in de afgelopen jaren voor onder meer Viktoria Plzen, Slovan Liberec, Jablonec, Dukla Praag en Slavia Praag. Bij die laatste club moest hij in december 2017 vertrekken. Silhavy wordt nu de opvolger van Jarolim, die vorige week na de 5-1 nederlaag in een oefeninter­land tegen Rusland zijn biezen kon pakken. Tsjechië had eerder al zijn eerste wedstrijd in de Nations League met 1-2 verloren van Oekraïne. “De situatie was niet langer houdbaar’’, liet Martin Malik, voorzitter van de Tsjechisch­e voetbalbon­d, weten na het ontslag van Jarolim. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname