Times of Suriname

Gevallen van buikgriep en braken nemen toe

-

PARAMARIBO Gevallen van buikgriep en braken zijn binnen korte tijd flink toegenomen. Dit is te merken aan het aantal patiënten, dat dagelijks de RGD-poli’s binnenstap­pen. Volgens Radjendra Ramautar, voorzitter van de Vereniging van RGD-Artsen (VRA) is het aantal patiënten met buikgriep en braken de afgelopen tijd flink toegenomen. Hij denkt dat de oorzaak van de ziekte ligt aan de veranderin­g van het weer, de overgang van de regenperio­de naar de droge tijd.

Ramautar zegt dat het vaker voorkomt dat mensen virale infecties krijgen. Het is dan belangrijk de hygiëne in acht te nemen. Verder geeft hij aan dat de vereniging nog geen cijfermate­riaal binnen heeft, waardoor zij nog niet kan aangeven om hoeveel gevallen het precies gaat. De situatie wordt wel ernstig genomen, omdat virale infecties besmetteli­jk zijn, vooral voor kinderen. “Wij krijgen dagelijks patiënten binnen, met symptomen van diarree en braken.”

Volgens Ramautar moeten de mensen op tijd naar de dokter gaan als zij braken en diarree hebben, zodat de huisarts meteen de juiste medicament­en hiertegen kan voorschrij­ven. “Vooral voor kinderen is het belangrijk, omdat die snel uitdrogen.” Ramautar zegt dat buikgriep soms twee tot drie dagen kan aanhouden.” Het is heel belangrijk om de hygiëne in acht te nemen door de handen regelmatig te ontsmetten, vooral als meerdere mensen in de omgeving buikgriep hebben, dan verspreide­n de bacteriën zich sneller”, zegt Ramataur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname