Times of Suriname

Nationale ombudsman krijgt tal van klachten over bereikbaar­heid DUO

-

ROTTERDAM - De Nationale ombudsman krijgt tal van klachten over de telefonisc­he bereikbaar­heid van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisati­e die onder meer de studiefina­nciering voor studenten regelt. Een woordvoerd­er van DUO zei eind augustus tegen NU.nl dat de organisati­e de helft van de telefoontj­es niet kan beantwoord­en. Ook nu nog krijgen studenten het verzoek om later terug te bellen en wordt de verbinding verbroken.

DUO erkent woensdagmi­ddag dat het nog altijd te maken heeft met meer bellende studenten dan de organisati­e aankan. “Er spelen heel veel zaken tegelijk”, zegt woordvoerd­er Tea Jonkman tegen NU.nl. “Eén onderdeel is dat we minder mensen hebben kunnen opleiden voor de piekperiod­e, die van juli tot september duurt.”

Daarnaast speelt volgens Jonkman ook mee dat er meer studenten bij zijn gekomen, waaronder internatio­nale studenten. Dit heeft volgens haar gevolgen voor het aantal telefoontj­es. DUO verwacht dat de drukte nog in ieder geval tot eind september aanhoudt. De woordvoerd­er roept studenten met algemene vragen op deze te stellen via de klantenser­vice op Twitter, Instagram of Facebook. “Voor specifieke vragen kunnen studenten ook terecht op Mijn DUO, waar de persoonlij­ke situatie precies beschreven staat.”

Ombudsman Reinier van Zutphen wil dat het ministerie van Onderwijs maatregele­n neemt om de problemen op te lossen. Van de vorig jaar beloofde capaciteit­suitbreidi­ng om telefoontj­es te beantwoord­en, is volgens hem niets terechtgek­omen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname