Times of Suriname

Onderzoeks­raad onderzoekt instorten parkeergar­age Wormerveer

-

WORMERVEER - De Onderzoeks­raad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergar­age in Wormerveer. De parkeergar­age blijft in elk geval woensdag nog dicht. Onderzoeke­rs zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan besluit de raad of er een rol voor zichzelf is weggelegd. De tweede verdieping van de parkeergar­age stortte dinsdag in en belandde op de eerste verdieping. Daardoor ontstond flinke schade. Niemand raakte gewond.

Ook de gemeente Zaanstad, waar Wormerveer onder valt, heeft een grondig onderzoek naar de instorting aangekondi­gd. Een eerste bevinding is dat een stalen ligger onder de betonvloer het heeft begeven. De supermarkt onder de garage was woensdagmo­rgen nog gesloten. De gemeente voerde woensdag een uitgebreid­e inspectie uit en besloot daarop dat de parkeergar­age in elk geval nog een dag gesloten blijft. Dat geldt ook voor de eronder gelegen Dekamarkt. Eerst moet een tijdelijk herstelpla­n worden gemaakt en uitgevoerd om de veiligheid van de constructi­e te garanderen. De auto’s die nog in de parkeergar­age staan, kunnen dus nog niet worden weggehaald. Er wordt gekeken naar een oplossing, maar de veiligheid staat voorop, aldus de gemeente.

Mensen die hun auto in de garage hebben staan en nog geen contact met de gemeente hebben gehad, wordt gevraagd het klantconta­ctcentrum van de gemeente te bellen. Zij kunnen daar hun kenteken en contactgeg­evens doorgeven. Er wordt dan contact met hen opgenomen zodra er meer bekend is. Volgens de gemeente was de vloer van de garage overigens niet hetzelfde type dat was gebruikt in de Eindhovens­e parkeergar­age die vorig jaar instortte. Die instorting was reden om in heel Nederland betonvloer­en te controlere­n en waar nodig te verbeteren.

(NU)

 ??  ?? Parkeergar­age ingestort.
Parkeergar­age ingestort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname