Times of Suriname

Huisarts krijgt achttien maanden celstraf voor misbruik tiener

-

ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een 53-jarige huisarts veroordeel­d voor het seksueel misbruiken van een veertienja­rige jongen. De arts kreeg een celstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaarde­lijk.

Naast de huisarts stonden nog twee andere mannen van 64 en 46 jaar terecht voor het misbruiken van de veertienja­rige jongen. De 64-jarige verdachte krijgt eveneens achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaarde­lijk. De 46-jarige man krijgt een gevangenis­straf van vier jaar opgelegd, waarvan een jaar voorwaarde­lijk en een proeftijd van drie jaar. Volgens de verdachten nam de jongen via internet het initiatief voor de afspraken. Ze zouden niet hebben gecontrole­erd hoe oud hij was. De rechtbank weerlegt de uitspraak. “Al bij de eerste afspraak wist de 64-jarige man dat het slachtoffe­r pas veertien was”, staat in het vonnis te lezen. Datzelfde geldt voor de huisarts. “Als huisarts moet de verdachte zeer wel in staat zijn geweest om de leeftijd van de jongen te schatten. Hij had die moeten checken en extra alert moeten zijn vanwege het grote leeftijdsv­erschil.” De 46-jarige verdachte drogeerde het slachtoffe­r tegen zijn wil. Daaraan hield hij een drugspsych­ose over, aldus de rechtbank. Later werd op de laptop van de verdachte een grote hoeveelhei­d kinderporn­o aangetroff­en. De rechter veroordeel­t hem tot het betalen van een schadeverg­oeding van 2.500 euro aan de jongen.

De rechtbank heeft bij het bepalen van twee van de straffen meegewogen dat het slachtoffe­r zelf instemde met het seksuele contact. Dat geldt niet voor de 46-jarige verdachte, die het slachtoffe­r drogeerde en geen hulp bood toen het slachtoffe­r er slecht aan toe was. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname