Times of Suriname

Vermeend slachtoffe­r van kandidaat Hooggerech­tshof VS wil FBI-onderzoek

-

VS - Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaans­e kandidaat-opperrecht­er Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldig­ingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaring­en in het openbaar afleggen. De advocaat van Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscom­missie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuu­r van Kavanaugh.

Een grondig onderzoek door wetshandha­vers zorgt ervoor “dat cruciale feiten en getuigen in deze zaak op een onpartijdi­ge manier beoordeeld worden”, stelt de advocaat. De vrouw zal volgende week ook niet getuigen tijdens een hoorzittin­g die de senaatscom­missie heeft gepland.

Blasey vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door Kavanaugh, die dronken zou zijn geweest. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken. Door de beschuldig­ingen is de kandidatuu­r van Kavanaugh onder druk komen te staan. Hij ontkent de beschuldig­ingen met klem en vindt de Amerikaans­e president Donald Trump aan zijn kant. Die doet de beschuldig­ingen af als een plan van de Democraten om Kavanaughs kandidatuu­r te dwarsbomen. Ook een vermeende getuige van het incident voelt er niets voor om in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan de senaatscom­missie zich “niets te kunnen herinneren” van het voorval.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname