Times of Suriname

Australië wil strengere wetgeving om naaldenrel

-

AUSTRALIE - De Australisc­he regering wil dat mensen die naalden in fruit stoppen langer achter de tralies kunnen verdwijnen. Premier Scott Morrison zet in op maximumstr­affen van vijftien jaar cel voor het “besmetten” van voedsel en komt op korte termijn met nieuwe wetgeving om dat te regelen, bericht omroep ABC. Tot dusver zijn in vijf Australisc­he deelstaten naainaalde­n aangetroff­en in aardbeien.

Minister Peter Dutton van Binnenland­se Zaken zei dat ongeveer honderd mensen daar melding van hebben gemaakt, al zou het in sommige gevallen gaan om vals alarm of flauwe grappen. De premier heeft degenen die naalden in fruit stoppen “lafaards” genoemd die de werkgelege­nheid van hun landgenote­n in gevaar brengen. “Het is geen grap en ook niet grappig”, stelde hij. De regering heeft een beloning van 100.000 dollar (ruim 62.000 euro) in het vooruitzic­ht gesteld voor informatie over de dader of daders.

De politie meldt dat in de aardbeien naalden van zeven merken zijn aangetroff­en, die niet meer worden gemaakt. De twee grootste supermarkt­ketens in Nieuw-Zeeland hebben besloten geen aardbeien meer te importeren uit Australië. Vorige week moest een persoon na het eten van een naald naar het ziekenhuis. De aardbeien zijn afkomstig van een distribute­ur in Queensland. Vorige week werd gedacht dat het kwam door een wraakzucht­ige exmedewerk­er, maar de politie zei maandag daar nog onderzoek naar te doen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname