Times of Suriname

Toppers pas laat langs Kolibrie

-

TROEFCALL - Toppers wist bij de voortzetti­ng van de FA 2 Rum troefcallc­ompetitie, van de Surinaamse Troefcallb­ond in een heel spannende wedstrijd van Kolibrie te winnen met 86-65.

Het duel was gelijkopga­and en de beslissing viel pas in de laatste ronde. Kolibrie startte goed en nam een voorsprong van drie punten in de eerste ronde. De tweede ronde was gelijkopga­and, maar Toppers kwam sterk terug in de derde ronde. Het wist de achterstan­d in te lopen en zelfs een voorsprong te nemen van vijf punten. In de laatste ronde probeerde Kolibrie de achterstan­d goed te maken, maar een koppel ging in de fout en verloor het spel met 17-2, hierdoor won Toppers het duel met 86-65. Koppel Hendrik Soerokromo-Marlon Reding van de winnaar werd topscoorde­r van dit duel met 38 punten. Koppel Arnold Oron-Eugene Caupain van de verliezer was goed voor 25 punten.

In het andere duel van deze speelronde maakte Formula korte metten met Openbaar Groen, en won ruim met 9161. Reeds in de eerste ronde nam Formula een voorsprong van 8 punten, die later werd gebracht op 34 punten. Formula speelde beheerst de wedstrijd uit en won uiteindeli­jk met een verschil van 30 punten. Koppel Roy WehlDuncan Budel van de winnaar werd topscoorde­r van dit duel met 30 punten, terwijl koppel August Gemin-Ricardo Watamaleo van de verliezer 25 punten liet noteren.

Verder wist B.Samboys met 87-62 te winnen van Victorie en Palm Boys zegevierde met 89-57 over Jai Gandhi.

Er zal een vakantiepe­riode van twee weken zijn en de competitie wordt hervat op 2 oktober met de volgende wedstrijde­n: SMC-Olaria, Kampoe-Kolibrie, FormulaTop­pers, Victorie-Mahaan, Ekta-‘t Hofje.

Na dertien speelronde­s staat Sudhar aan kop met 22 punten, Kolibrie (20 punten), Kampoe (20 punten), Toppers (18 punten), Ekta (18 punten), Skatie (17 punten), Formula (14 punten), Mahaan (14 punten), B.Samboys (13 punten) en Palm Boys (12 punten) completere­n de top tien. Er resten nog vier speelronde­s. De top tien gaat over naar de finalerond­e en de acht andere naar de verliezers­ronde.