Times of Suriname

Lyon straft fouten City genadeloos af

-

VOETBAL - Olympique Lyon is de groepsfase van start gegaan met een verrassend­e overwinnin­g op Manchester City. De regerend landskampi­oen van Engeland werd in het Etihad Stadium met 1-2 verslagen. Beide Franse doelpunten vielen voor rust en kwamen op naam van Maxwell Cornet en Nabil Fekir. In de tweede helft kwam Manchester City nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Bernardo Silva, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de Engelsen. Manchester City was de dominante partij in de eerste helft, maar kwam na 25 minuten op een 1-0 achterstan­d, nadat Cornet slordig balverlies van Manchester City genadeloos afstrafte. Fekir ging er op de linkerflan­k vandoor en zijn voorzet ging aan Depay voorbij, maar vond bij de tweede paal de voet van Cornet, nadat Fapian Delph er niet in slaagde de bal weg te werken. De rechtshalf van Lyon schoot de bal achter doelman Ederson.

Vlak voor rust slaagde Lyon erin om de voorsprong te verdubbele­n. Fernandinh­o ging in de fout op het middenveld en zag Fekir er met de bal vandoor gaan. De aanvaller haalde de trekker over en schoot vanaf twintig meter van het doel hard raak: 0-2. Na rust ging Manchester City op jacht naar de aansluitin­gstreffer, maar liep het daarbij bijna in het mes. Memphis Depay was na een uur spelen dicht bij de 0-3, maar zijn schot raakte de paal. In de 66ste minuut kwam Manchester City terug in de wedstrijd. Leroy Sané ging twee verdediger­s van Lyon voorbij en vond in het strafschop­gebied Bernardo Silva, die de 1-2 maakte. Na de goal van de Portugees trok City de teugels nog harder aan en werd Lyon volledig teruggedro­ngen. Kyle Walker kreeg een goede mogelijkhe­id vanuit een vrije trap, maar zijn inzet ging over. Sergio Agüero en Sané kregen eveneens kansen, maar ook zij hadden hun vizier niet op scherp staan.