Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1924 In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.

Politiek

1850 - Slavenhand­el wordt afgeschaft in het Amerikaans­e District of Columbia.

1989 - De burgeroorl­og in Somalië breidt zich uit naar het noorden van Kenia, waar honderden Somalische regeringst­roepen bij het stadje Liboi, op Keniaas grondgebie­d, een satelliets­tation aanvallen en vier Keniase politieage­nten doden.

Wetenschap en technologi­e

1519 - Ferdinand Magellaan begint zijn reis rond de wereld.

1952 - Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.

Geboren

1934 - Sophia Loren

Sophia Loren, geboren als Sofia Villani Scicolone (Rome, 20 september 1934), is een Italiaanse actrice. Ze won in 1962 een Academy Award voor haar hoofdrol in het Italiaans-Duitse oorlogsdra­ma La Ciociara. Daarnaast werden haar meer dan 45 andere acteerprij­zen toegekend, waaronder verschille­nde Golden Globes, een Bafta Award en de prijs voor beste actrice op het Filmfestiv­al van Cannes. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

(Foto: Mediamass)

1956 - Gary Cole

Gary Michael Cole (Park Ridge, 20 september 1956) is een Amerikaans­e televisie, film en stemacteur. Hij speelde onder meer in de televisies­eries Midnight Caller en Harvey Birdman, Attorney at Law en verzorgde stemmen in de animatiese­ries Kim Possible en Family Guy. Cole debuteerde op het witte doek in To Live and Die in L.A. uit 1985. Cole trouwde in 1992 met actrice Teddi Siddall met wie hij een jaar later dochter Mary kreeg. (Foto: IMDb)

 ??  ?? Sophia Loren
Sophia Loren
 ??  ?? Gary Cole
Gary Cole

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname