Times of Suriname

FOLS wil ook de twkherwaar­dering uitbetaald zien

-

PARAMARIBO Nadat Wilgo Valies de voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname had aangegeven dat de regering de terugwerke­nde kracht (twk) van de herwaarder­ing van de leerkracht­en moet betalen, dringt nu ook de president van de Federatie van Organisati­es van Leerkracht­en in Suriname (FOLS) aan op de betaling met twk van de herwaarder­ing van de leerkracht­en.

Verder geeft Nerkust aan dat de FOLS geen ultimatum heeft gesteld aan de regering, maar zij hoopt zo spoedig mogelijk met de regering om de tafel te zitten om te praten over hoe ze de leerkracht­en hun twk zal betalen. “Ik heb de minister van Onderwijs in het programma Bakana Tori horen zeggen dat het mogelijk een jaar kan duren, maar wij gaan echt niet zo lang wachten”, stelt Nerkust. Sinds 24 oktober 2017 heeft de FOLS per schrijven aan de waarnemend president Ashwin Adhin en de toenmalige minister van Onderwijs Robert Peneux de twk-issue onder de aandacht van de regering gebracht. Over enkele weken is het al bijna een jaar geleden. De twk maakt deel uit van het financiële component van het herwaarder­ingsprogra­mma.

In een brief gericht aan minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken geeft de president van de FOLS aan dat hij de richtlijne­n van de vicepresid­ent heeft opgevolgd. Hierin wordt aangegeven dat de FOLS zich moet richten tot het Onderhande­lingsorgaa­n van de Overheid, aangezien dit orgaan is belast met het bespreken van de primaire en secundaire arbeidsvoo­rwaarden wanneer het om landsdiena­ren gaat. Dit orgaan valt onder het Ministerie van Binnenland­se Zaken.

Per 1 januari 2017 zijn de nieuwe bezoldigin­gen en de daarbij behorende bezoldigin­gsreeksen voor onderwijsg­evenden, schoolleid­ers/ directeure­n van scholen vastgestel­d. In april en mei vorig jaar vond de uitvoering plaats. Een deel van de onderwijsg­evenden moet nog drie maanden en een ander deel vier maanden twk ontvangen.

Het FOLS-bestuur wil zo spoedig mogelijk door de minister ontvangen worden om deze kwestie te bespreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname