Times of Suriname

PSV nog steeds gemotiveer­d

- Mariano Diaz hoopt dat hij door bondscoach Luis Enrique opgeroepen wordt voor de Spaanse selectie. (Foto: Goal)

VOETBAL - PSV ging dinsdag met 4-0 onderuit bij FC Barcelona, maar Ajax boekte een dag later een overtuigen­de 3-0 zege op AEK Athene. Dat heeft het vertrouwen van de Eindhovena­ren allerminst aangetast. PSV hield de schade immers lang beperkt in Camp Nou.

“Deze nederlaag doet met ons vertrouwen”, niets zegt rechtsback Denzel Dumfries aan De Telegraaf. “Volgens mij speelden we tegen Barcelona in de Champions League, en tegen Ajax in de Eredivisie. Dat is een heel andere wedstrijd. Het resultaat van onze wedstrijd in Camp Nou staat daar los van.”

PSV vloog woensdagoc­htend terug naar Nederland en stond ‘s middags alweer op het trainingsv­eld van De Herdgang. “We moeten zo snel mogelijk herstellen”, weet trainer Mark van Bommel. “Zondag wacht Ajax alweer, maar dat is het leven dat we willen. Om de drie, vier dagen een wedstrijd spelen. En zo gaat dat tot de winter zeker door. Dat we nu achter elkaar Barcelona en Ajax ontmoeten, is alleen maar mooi.” Dumfries houdt een redelijk goed gevoel over aan zijn eerste kennismaki­ng met het hoogste niveau. “Ik denk dat we het best goed hebben gedaan, al zegt de uitslag iets anders”, aldus de back, die al met al vindt dat PSV aardig kon meekomen.

(VP) VOTBAL - Mariano Díaz werd in de afgelopen transferpe­riode door Real Madrid voor dik twintig miljoen euro teruggehaa­ld van Olympique Lyon, maar moest even wachten op zijn eerste minuten na zijn rentree in het wit van de Koninklijk­e. Woensdag was het in de Champions League zo ver voor de aanvaller en Díaz luisterde zijn eerste wedstrijd meteen op met een doelpunt tegen AS Roma. De 25-jarige spits hoopt die lijn in het restant van het seizoen door te kunnen trekken en droomt al voorzichti­g van een oproep voor de Spaanse nationale ploeg: “Ik zou graag een telefoontj­e krijgen van Luis Enrique, ik hoop dat ik uit kan komen voor het nationale team”, vertelde Díaz na de wedstrijd bij beIN Sports. De aanvaller speelde op zijn negentiend­e wel een oefeninter­land voor de Dominicaan­se Republiek, maar kwam daarna niet meer in actie voor het geboortela­nd van zijn moeder.

Díaz krulde tegen i Gialloross­i in de blessureti­jd op fraaie wijze de 3-0 in de rechterbov­enhoek en wees daarna naar zijn ploeggenot­en: “Ik ben erg blij met mijn doelpunt, dat ik heb te danken aan de pass van Marcelo en aan mijn collega’s. Ik wilde graag spelen, maar ik was niet te gehaast. Ik wilde gewoon zorgen dat ik hard bleef werken, zodat de mogelijkhe­den

dan vanzelf zouden komen.”

De spits, die werd opgeleid door Real en vorig jaar zomer naar Lyon vertrok, heeft in het Santiago Bernabéu het legendaris­che nummer 7 van de naar Juventus vertrokken Cristiano Ronaldo overgenome­n. Hij heeft echter niet het gevoel dat deze erfenis zwaar op zijn schouders drukt: “Ik speel inderdaad met nummer 7, maar het is maar een nummer. Ik hecht er verder geen waarde aan. Ik heb veel respect voor Cristiano en voor alle spelers die het voor hem gedragen hebben.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname