Times of Suriname

Chelsea begint Europa League met nipte uitzege

-

VOETBAL - Chelsea is met een nipte overwinnin­g begonnen aan de groepsfase van de Europa League. The Blues hadden gisteravon­d in Griekenlan­d weinig te duchten van PAOK Saloniki, maar lieten uiteindeli­jk na om het krachtsver­schil uit te drukken in een ruimere zege: 0-1. Willian nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. In dezelfde groep won BATE Borisov met 0-2 bij Vidi.

Chelsea trad zeker niet op volle oorlogsste­rkte aan in Thessaloni­ki. Zo kwamen vaste waarden als David Luiz, Mateo Kovacic en Eden Hazard niet in actie, maar manager Maurizio Sarri had nog altijd de beschikkin­g over voldoende kwaliteit. Chelsea domineerde de eerste helft en wist al na zeven minuten voetballen de score te openen. Willian werd aan de linkerkant van het veld vrijgespee­ld door Ross Barkley, waarna de Braziliaan­se middenveld­er via doelman Alexandros Paschalaki­s binnen schoot.

De Engelsen kregen daarna voldoende mogelijkhe­den om de score nog in de eerste helft verder op te voeren. Zo schoot Álvaro Morata naast na goed voorbereid­end werk van Antonio Rüdiger, terwijl Pedro na een pass van Marcos Alonso op Paschalaki­s stuitte. Chelsea was heer en meester, maar slaagde er maar niet in verder afstand te nemen van de thuisploeg.

Willian was een kwartier na de onderbreki­ng dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond, maar hij wist zijn schot uiteindeli­jk niet voldoende te drukken. Kort daarna werd een treffer van Morata afgekeurd vanwege buitenspel. PAOK mocht daardoor blijven hopen op een resultaat. De Grieken brachten ex-Feyenoorde­r Diego Biseswar nog binnen de lijnen als invaller, maar een gelijkmake­r bleef uiteindeli­jk uit.

Overige uitslagen:

Rapid Wien-Sparta Moscow: 2-0, Villarreal­Rangers: 2-2, Lazio-Apollon Limassol: 2-1, MarseilleE­intracht Frankfurt: 1-2, Besiktas-Sarpsborg 08: 3-1, Genk-Malmoe FF: 2-0, Akhisarspo­r-FC Krasnodar: 0-1, Rennes-Jablonec: 2-1, Dynamo Kyiv-FC Astana: 2-2.

(NS)

 ??  ?? Pedro van Chelsea probeert zijn belagers kwijt te raken. (Foto: Goal)
Pedro van Chelsea probeert zijn belagers kwijt te raken. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname