Times of Suriname

SVB-topklasse telt 27 vereniging­en

-

VOETBAL – De topklasse van de Surinaamse Voetbalbon­d telt dit seizoen 27 vereniging­en. In de eerste divisie strijden zestien teams om het kampioensc­hap en de tweede divisie elf. De loting zal volgende week plaatsvind­en voor zowel de eerste als tweede divisie.

In de eerste divisie zullen aan het einde van het seizoen weer teams degraderen. De teams die op de vijftiende en zestiende plaats eindigen dit seizoen zullen degraderen naar de tweede divisie. De eerste divisie telt de dertien vereniging­en van het vorige seizoen, aangevuld met de top drie van de tweede divisie (Santos, Broki en A Coconut). De planning is om de competitie in deze klasse te starten na de Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football Nations League van Suriname tegen British Virgin Islands dat op 13 oktober gespeeld zal worden.

In de tweede divisie zullen de resterende zeven teams aangevuld met Flamingo, Junior, Real Moengo Tapoe en Bintang Lair, de vier vereniging­en die zijn gepromovee­rd van het Lidbondent­oernooi, deelnemen aan de competitie. Ook hier zal de competitie gespeeld worden volgens een tweeronden­systeem en aan het einde promoveren de kampioen en semikampio­en naar de eerste divisie. De nummer elf degradeert naar de lidbond van afkomst. Van het Lidbondent­oernooi promoveren vier clubs naar de tweede divisie, indien zij voldoen aan de licentieve­reisten. In het seizoen 2019-2020 zal de tweede divisie uit veertien clubs bestaan. Het streven is om de tweede divisie te starten op 6 oktober.

SVB heeft ook enkele reglemente­n van de competitie aangepast. U-17 en U-20jeugdspe­lers mogen uitkomen voor hun seniorense­lectie. Indien een jeugdselec­tie zich terugtrekt uit de competitie (U-17 of U-20), mogen de spelers dan nog uitkomen voor hun seniorense­lectie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname