Times of Suriname

Jongen met allergie sterft nadat klasgenoot stuk kaas in zijn T-shirt steekt

-

Een jongen van dertien uit Londen is om het leven gekomen na een allergisch­e reactie op een stuk kaas, dat een medeleerli­ng in zijn T-shirt had gestoken. Dat blijkt uit het politiever­slag, voorgestel­d in de rechtbank.

De feiten dateren van 28 juni 2017. De hulpdienst­en werden opgeroepen naar een school in Londen waar een jongen, Karanbir Cheema (13), in een anafylacti­sche shock was gegaan – een acute, hevige allergisch­e reactie. Kieran Oppatt was de eerste hulpverlen­er ter plaatse. Van het schoolpers­oneel kreeg hij te horen dat “een medeleerli­ng het jongetje had achternage­zeten en een stukje kaas in zijn T-shirt had gestoken”. Dat terwijl de tiener zwaar allergisch was.

“Hij snakte naar adem”, herinnert Oppatt zich. “Het was snel duidelijk dat hij een extreme allergisch­e reactie had. Zijn huid was ook helemaal rood.” Hoewel hij meteen alle mogelijke zorgen toegediend kreeg, kon niets baten. De jongen kreeg een hartstilst­and en moest gereanimee­rd worden. Meteen daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar overleed hij tien dagen later.

Hoewel het incident inmiddels een jaar geleden is, is het onderzoek nog steeds aan de gang. Intussen is wel duidelijk dat de allergisch­e reactie hem het leven heeft gekost, zo klonk het woensdag in de rechtbank.

Volgens zijn moeder wist de jongen heel goed hoe hij moest omgaan met zijn allergieën voor tarwe, gluten, eieren, alle noten en alle zuivelprod­ucten. “Hij was zeer slim”, getuigt ze. “En ik heb hem dat ook zelf geleerd. Het verlies van mijn zoon heeft mij kapotgemaa­kt. Wij willen antwoorden.”

Een andere schooljong­en, ook dertien op dat moment, werd kort na het incident gearrestee­rd op verdenking van poging tot moord. Hij werd echter nooit aangeklaag­d. Het onderzoek gaat verder. (Nieuwsblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname