Times of Suriname

Amerikaans­e VN-ambassadeu­r verwerpt Iraanse verwijten aanval parade

-

VS - De Amerikaans­e ambassadeu­r bij de Verenigde Naties Nikki Haley verwierp gisteren Iraanse beschuldig­ingen aan het adres van de VS na de dodelijke aanval op een militaire parade. Volgens Haley zouden de Iraanse leiders dichter bij huis moeten kijken.

Gevraagd naar opmerkinge­n van de Iraanse president Hassan Rohani eerder op zondag, vertelde Haley aan CNN: “Hij moet naar zijn eigen basis kijken om erachter te komen waar dat vandaan komt. Hij kan ons alles verwijten wat hij wil. Wat hij moet doen, is in de spiegel kijken.” Bij de aanslag zaterdag op een parade in de Iraanse stad Ahvaz kwamen zeker 25 mensen om het leven. Ruim vijftig mensen raakten gewond. De verantwoor­delijkheid voor de aanslag is opgeëist door meerdere groepen.

De autoriteit­en spraken tegen dat IS-strijders de aanval uitvoerden. De schutters zouden zijn getraind door twee Golfstaten, stelde een legerwoord­voerder. Ook zou er een verband zijn met de Verenigde Staten en de Israëlisch­e inlichting­endienst Mossad. De Revolution­aire Garde van Iran zwoer “dodelijke en onvergetel­ijke” wraak voor de aanval. Een storm van woedende verklaring­en van Iraanse topfunctio­narissen wezen ook zondag met de beschuldig­ende vinger naar de Verenigde Staten en Golfstaten voor het bloedvergi­eten.

“Amerika wil chaos en onrust veroorzake­n in ons land, zodat het naar dit land kan terugkeren, maar dit zijn onwerkelij­ke fantasieën en ze zullen hun doelen nooit bereiken”, zei Rohani.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname