Times of Suriname

Tottenham Hotspur wint eindelijk

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft zich redelijk hersteld van de 1-2 nederlaag die het midweeks leed in de Champions League tegen Internazio­nale. Het elftal van Mauricio Pochettino speelde zaterdagav­ond geen denderende wedstrijd op bezoek bij Brighton & Hove Albion, maar slaagde er uiteindeli­jk wel in de drie punten mee te nemen naar Londen: 1-2.

Het elftal van Pochettino kwam zo prima uit de startblokk­en, maar na een sterke openingsfa­se daalde het niveau aanzienlij­k. Brighton bleef betrekkeli­jk eenvoudig op de been en leek de pauze ook te gaan halen zonder kleerscheu­ren. Vijf minuten voor de rust ging het echter toch mis voor the Seagulls: verdediger Glenn Murray sloeg een vrije trap van Trippier in zijn eigen strafschop­gebied met de hand weg, waarna arbiter Chris Kavanagh de bal op de stip legde. Harry Kane ontfermde zich over het buitenkans­je en stuurde Ryan vervolgens naar de verkeerde hoek toe: 0-1. Michel Vorm ontbrak bij Tottenham overigens vanwege een knieblessu­re, waardoor Paulo Gazzaniga het Londense doel verdedigde. De Argentijn werd in de eerste helft echter nauwelijks aan het werk gezet door Brighton, waar Davy Pröpper basisspele­r was en Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhs­h op de reserveban­k begonnen. Christian Eriksen was kort na de onderbreki­ng dicht bij het verdubbele­n van de voordelige marge voor Tottenham, maar zijn afstandssc­hot scheerde uiteindeli­jk rakelings voorbij de kruising.

Brighton toonde in het laatste halfuur meer aanvallend­e intenties. Solly March schoot over, een doelpunt van Lewis Dunk werd afgekeurd vanwege buitenspel en Anthony Knockaert schoot uit kansrijke positie recht op Gazzaniga. Tottenham hield het hoofd echter koel en stelde de zege een kwartier voor tijd definitief veilig. Invaller Erik Lamela schoot beheerst raak na een voorzet vanaf de linkerflan­k van Danny Rose. Brighton probeerde daarna met Locadia en Jahanbakhs­h nog een comeback te realiseren, maar kwam uiteindeli­jk niet verder dan een eretreffer van Knockaert in blessureti­jd. (VI)

 ??  ?? Mohamed Salah van Liverpool gaat langs een speler van Southampto­n. (Foto: ESPN)
Mohamed Salah van Liverpool gaat langs een speler van Southampto­n. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname