Times of Suriname

Iran wil ‘verwoesten­de wraak’ op VS en Israël na aanslag parade

-

IRAN - Het hoofd van de Iraanse Revolution­aire Garde, een machtig elitekorps, heeft maandag gezegd dat de Verenigde Staten en Israël een “verwoesten­de wraakactie” kunnen verwachten na de aanval op de militaire parade zaterdag. De VS en Israël worden beschuldig­d van betrokkenh­eid bij de aanslag die aan 25 mensen het leven kostte. De leider van de Revolution­aire Garde zei op de Iraanse staatszend­er dat ze “spijt krijgen van wat ze hebben gedaan”.

Volgens de Iraanse autoriteit­en zijn meerdere mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenh­eid bij de aanval. Het is niet bekendgema­akt wat hun rol zou zijn. De personen die het vuur openden tijdens de parade zijn doodgescho­ten.

Zowel Islamitisc­he Staat (IS) als een Arabische oppositieg­roep eisten de verantwoor­delijkheid voor de aanslag op. De claim van IS is tegengespr­oken door Iran.

Volgens het Iraanse staatspers­bureau IRNA heeft Iran zaterdagav­ond de ambassadeu­rs uit Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk ter verantwoor­ding geroepen na de dodelijke aanval.

Volgens IRNA worden de ambassadeu­rs beschuldig­d van het onderdak bieden aan Iraanse oppositieg­roepen. Het ministerie van Buitenland­se Zaken in Nederland heeft dit niet kunnen bevestigen.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname