Times of Suriname

Messi en Ronaldo kiezen grootste talent

-

VOETBAL - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en andere winnaars van de Ballon d’Or gaan vanaf dit jaar bepalen wie de ‘Kopa Trophy’ in ontvangst mag nemen. France Football organiseer­t een nieuwe competitie waarbij voormalige winnaars van de prestigieu­ze prijs de beste speler ter wereld onder 21 jaar mogen uitkiezen. Ook introducee­rt het Franse tijdschrij­ft een vrouwelijk equivalent van de Ballon d’Or.

Een panel van 33 voormalig Ballon d’Or-winnaars, onder wie Bobby Charlton (1966), Ruud Gullit (1987), Marco van Basten (1988, 1989, 1992), Pavel Nedved (2003) en Ronaldinho (2004), gaan jaarlijks bepalen wie het grootste talent ter wereld is. De prijs is vernoemd naar Raymond Kopa, voormalige spits van onder meer Real Madrid en de nationale ploeg van Frankrijk die in 1958 de Ballon d’Or won.

France Football komt verder met een verkiezing voor beste vrouwelijk­e voetballer van het jaar. Dit jaar worden de drie prijzen op 3 december uitgereikt. “De geboorte van de vrouwelijk­e Ballon d’Or is een volgende stap van de vooruitgan­g en evolutie van het vrouwenvoe­tbal”, aldus de Frans internatio­nal Wendy Renard in een reactie. De winnaar van de Ballon d’Or Feminin wordt gekozen door een panel van journalist­en die gespeciali­seerd zijn in het vrouwenvoe­tbal.

Op 8 oktober wordt de lijst met dertig genomineer­de vrouwen bekendgema­akt. “Dit is een stap vooruit. Het vrouwenvoe­tbal gaat vooruit en de ongelijkhe­id slinkt, maar er blijft ruimte voor verbeterin­g”, besluit Renard.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname