Times of Suriname

Arsenal-talent dicht bij basisplaat­s

-

VOETBAL - Alex Iwobi lijkt op weg naar een vaste basisplaat­s bij Arsenal. De linksbuite­n tekende onder Unai Emery een nieuw contract en deed dit seizoen vier keer mee, met een doelpunt en twee assists tot gevolg. Laurent Koscielny is van mening dat de 22-jarige Nigeriaan meer in zijn mars heeft dan hij tot dusverre heeft laten zien. Koscielny vertelt in het programmab­oekje van Arsenal dat Iwobi een ‘enorme potentie’ heeft: “Hij moet zich realiseren hoe goed hij kan worden. Hij bevindt zich momenteel op het juiste pad. Hij werkt hard op de training en sinds de komst van Emery is zijn zelfvertro­uwen groot”, vervolgt de centrumver­dediger uit Frankrijk.

Volgens Koscielny heeft Iwobi ‘alles’: “Hij is fysiek sterk, snel, technisch goed en zijn looplijnen zijn goed. Hij moet alleen efficiënte­r en klinischer worden zodat hij meer doelpunten maakt en meer assists aflevert. Hij is erg ontvankeli­jk en luistert naar kritiek, dus ik twijfel er niet aan dat hij zijn ontwikkeli­ng zal doorzetten.”

Iwobi stond donderdag nog in de basis in de Europa Leagueweds­trijd tegen Vorskla Poltava; in dat duel deed hij zeventig minuten mee en bereidde hij de eerste treffer van Pierre-Emerick Aubameyang voor. In totaal staat de teller van Iwobi in dienst van the Gunners op tien doelpunten en twintig assists in ruim honderd wedstrijde­n.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname