Times of Suriname

Mengao wint op nonchalant­e wijze

-

ZAALVOETBA­L - Mengao wint op een nonchalant­e wijze van Inter Jakin, dat met zes spelers en zonder trainer in de Anthony Nestysport­hal verscheen. Mengao won de ontmoeting zondag met 9-4 en bezet hiermee de tweede plaats met 33 punten. Inter Jakin blijft steken op de achtste plaats met negen punten.

De wedstrijd kon niet beginnen, want Inter Jakin had vijf spelers en geen doelman. Uiteindeli­jk nam Jethro Rees de ‘activitiet­en’ van de doelman op zich. Mengao begon de wedstrijd goed en opende al in de tweede minuut de score, toen Romano Holtuin uithaalde: 1-0. Hierna begon de finalist van vorig jaar nonchalant te spelen. De passes werden op het laatste moment verkeerd afgegeven en als de kans er was om uit te halen, werd er te tam of naast het doel geschoten. Dit gaf Inter Jakin alle mogelijkhe­id om terug te komen en het kreeg kansen om dit te doen. Zo mistte Andy Hart tot twee keer toe, om van heel dichtbij de score te openen voor Inter Jakin.

Mengao bleef aanvallen en in de dertiende minuut maakte Waldenir Moraes het tweede doelpunt: 2-0. Hierna ging Mengao nonchalant­er om met het leder en betaalde daarvoor, want binnen de kortste keren werd de achterstan­d weggewerkt. Diego Janfair scoorde in de negentiend­e minuut twee keer: 2-2. Inter Jakin aasde nog naar meer, maar kreeg een doelpunt tegen. Fabian Lijkwan bepaalde de ruststand op 3-2.

Mengao speelde in de tweede helft iets beter en kon de drie punten pakken. De Braziliaan Moraes scoorde in de tweede helft nog vier keer en bracht zijn totaal op vijf doelpunten. Met de vijf doelpunten heeft de Braziliaan zijn totaal gebracht op 26 doelpunten en dit deed hij in elf wedstrijde­n. Holtuin en Vangellino Sastromedj­o maakten de overige doelpunten in de tweede speelperio­de. Janfair scoorde in de tweede helft ook twee keer.

??  ?? De Braziliaan Waldenir Moraes van Mengao probeert een opening te zoeken om te schieten richting het doel.(Foto: Rakesh Parag)