Times of Suriname

Messi woest op scheidsrec­hter

-

VOETBAL - Barcelona leed zondagavon­d het eerst puntverlie­s van het nieuwe LaLiga-seizoen door in eigen huis met 2-2 gelijk te spelen tegen Girona. In de eerste helft werd Clément Lenglet van het veld gestuurd na ingrijpen van de VAR. Onder anderen Lionel Messi en Gerard Piqué lieten duidelijk aan de arbiter weten niet blij te zijn met de beslissing. Lenglet raakte in een duel om de bal zijn tegenstand­er Pere Pons met zijn elleboog in het gezicht. Na het bekijken van de beelden langs het veld besloot scheidsrec­hter Jesús Gil Manzano rood uit te delen aan de verdediger. Messi ging na afloop verhaal halen bij de arbiter en weigerde diens hand te schudden, weet Marca. Ook Piqué sprak zijn verbazing over de rode kaart uit. De verdediger zocht de scheidsrec­hter vlak na het rustsignaa­l op. “Het is toch duidelijk?!”, zei de stopper onder meer richting Gil Manzano. “Denk je echt dat hij het bewust deed? Dat hij (Pere Pons, red.) een overtredin­g maakt op Lenglet en dat hij...? Echt waar... De geschieden­is spreekt voor zichzelf”, beëindigde Piqué het gesprek. De Spanjaard doelde op de eerdere controvers­iële beslissing­en die de desbetreff­ende scheidsrec­hter in het verleden heeft gemaakt ten nadele van de Catalaanse grootmacht. Gil Manzano repliceerd­e: “Luister naar me. Hij steekt op het eind zijn elleboog uit en hij weet het. Het is niet dat hij de elleboog bij zich houdt, hij maakt een beweging.”

(VP)

 ??  ?? Lionel Messi was boos op de referee na het duel tegen Girona zondagmidd­ag. De referee gaf aan Clément Lenglet een rode kaart, maar Messi vond de rode kaart onterecht. (Foto: Goal)
Lionel Messi was boos op de referee na het duel tegen Girona zondagmidd­ag. De referee gaf aan Clément Lenglet een rode kaart, maar Messi vond de rode kaart onterecht. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname