Times of Suriname

Modric stoot Ronaldo van de troon

-

VOETBAL - Luka Modric is verkozen tot de beste voetballer van de wereld. De middenveld­er van Real Madrid kreeg in de verkiezing van de FIFA Best Awards de meeste stemmen en bleef de andere finalisten Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah voor. Het is voor Modric de eerste keer dat hij wordt uitgeroepe­n tot FIFA’s Best.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Modric een individuel­e prijs in ontvangst mag nemen. De routinier, die afgelopen seizoen met Real onder meer de Champions League won en met Kroatië de WKfinale bereikte, werd eerder onder andere verkozen tot de beste speler van het WK in Rusland en won vorige maand de UEFA Men’s Player of the Year Award.

Bij het samenstell­en van de shortlist werd gekeken naar de prestaties tussen 3 juli 2017 en 15 juli 2018, de dag van de WKfinale. Tot de verbazing van velen ontbrak Barcelonas­terspeler Lionel Messi in de uiteindeli­jke topdrie. De uitslag kwam via stemmen van aanvoerder­s en bondscoach­es én stemmen van fans en media tot stand. Er werden nog meer prijzen uitgereikt in Londen. De trofee voor de beste mannelijke coach ging naar Didier Deschamps. Thibaut Courtois werd gekozen tot beste doelman. De Belgische keeper van Real Madrid, kreeg meer stemmen dan Kasper Schmeichel (Denemarken/Leicester City) en Hugo Lloris (Frankrijk/ Tottenham Hotspur).

Sarina Wiegman werd vorig jaar gekozen tot beste vrouwelijk­e coach en was dit jaar opnieuw genomineer­d. Ditmaal ging de prijs echter naar Reynald Pedros, die met Olympique Lyon de Champions League won. Shanice van de Sanden vervulde in de gewonnen finale tegen VfL Wolfsburg nog een hoofdrol. Ada Hegerberg en Dzsenifer Marozsán zijn twee medespeler­s van Van de Sanden bij Lyon en waren genomineer­d voor de prijs voor de beste vrouwelijk­e voetballer. Deze award ging echter naar Marta. Vorig jaar was deze eer nog weggelegd voor Lieke Martens, maar de Oranje-internatio­nal was dit jaar niet genomineer­d. De Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt, ging verrassend naar Salah.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname