Times of Suriname

Spalletti geschorst voor uitbundig juichen

-

VOETBAL Luciano Spalletti, de trainer van Internazio­nale, moet een wedstrijd vanaf de tribunes toekijken. De oefenmeest­er is door de Italiaanse voetbalbon­d geschorst, nadat hij op zaterdag het winnende doelpunt tegen Sampdoria (01) in de 94ste minuut uitbundig vierde. Dat zou Spalletti voor het oog van de vierde official hebben gedaan.

Spalletti zou een ‘controvers­iële houding’ hebben aangenomen ten opzichte van de vierde official. Hij werd direct na het gebaar al naar de tribune verwezen. Uit herhalinge­n van het juichen blijkt echter dat Spalletti vooral op zoek lijkt naar de televisiec­amera. Nicola Rizzoli, die de leiding heeft over het Italiaanse scheidsrec­hterskorps, was het oneens met het wegsturen van Spalletti. “We hebben het niet altijd bij het juiste eind. Je kunt iemand niet wegsturen voor juichen.”

Vorige maand kreeg Spalletti al een boete van 10.000 euro voor het beledigen van scheidsrec­hter Maurizio Mariani na een 1-0 nederlaag bij Sassuolo. Zijn schorsing lijkt het gevolg van een optelsom. De 59-jarige Italiaan moet de thuiswedst­rijd tegen Fiorentina van dinsdagavo­nd aan zich laten voorbijgaa­n, maar is er zaterdag weer bij tegen Cagliari. Op woensdag 3 oktober gaat Inter in het kader van de Champions League op bezoek bij PSV. Gisteravon­d, op de persconfer­entie voor het duel met Fiorentina, reageerde Spalletti op zijn schorsing. “Ik wil het er niet over hebben, maar ik wil wel mijn excuses aanbieden. Ik ben een emotioneel persoon en het was een belangrijk doelpunt. Daarom reageerde ik zo.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname