Times of Suriname

Styx-KG beslist ontmoeting in de tweede helft

-

ZAALVOETBA­L Na een moeizame eerste helft heeft titelverde­diger StyxKG in de tweede helft afstand kunnen nemen van FCB, in de hoofdklass­eontmoetin­g van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won de kampioen van vorig jaar zondagavon­d de topper met 92, na een 22 ruststand. De meervoudig kampioen blijft aan kop met 37 punten, terwijl de promovendu­s blijft steken op 24 punten en de vijfde plaats bezet.

Styx-KG wilde revanchere­n op het gelijkspel van de eerste ronde tegen de nieuwkomer en startte de ontmoeting heel aanvallend. Hierdoor werd de score vroeg geopend in de tweede minuut, toen Mitchell Remak van dicht bij doelman Vishrant Harangi verschalkt­e: 1-0. FCB toonde koelbloedi­gheid en twee minuten later trok Roy Lesppeki de score gelijk: 1-1. Hierna lag de wedstrijd open, waarbij het volgende doelpunt aan weerszijde­n kon vallen. In de zevende minuut verloor Styx-KG het leder, waarna FCB counterde. In een drie tegen vier situatie gelukte het Lespeki om FCB op voorsprong te brengen: 2-1. Styx-KG kreeg hierna enkele goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het faalde doelman Harangi te verslaan. Maar in de zeventiend­e minuut kon de doelman niets doen, toen de Braziliaan Alan da Costa voor de tweede keer de ploegen op gelijke hoogte bracht: 2-2. Na de rust kwam Styx-KG beter opdagen en binnen de kortste keren kwam het op voorsprong die niet meer uithanden is gegeven. In de 22ste minuut maakte Vahid Vinisie het derde doelpunt, waarna Izaac Carvalho een minuut later het vierde binnenscho­ot: 4-2. In de 24ste minuut maakte Da Costa het vijfde doelpunt en hiermee stelde hij de drie punten veilig voor de kampioen. In de resterende minuten vonden Evani Esperance, Johannes Dankooi, Leandro da Silva en Rodrigues Herivelto het net.

??  ?? Alan da Costa van Styx-KG doet alles om langs Kawiesh Balgobind van FCB te gaan.(Foto: Rakesh Parag).