Times of Suriname

Dilip Kumar na 14 dagen ontslagen uit het ziekenhuis

-

De afgelopen veertien dagen in het ziekenhuis waren misschien de langste periode van Dilip Kumar de laatste paar jaren.

Kumar werd op 5 september tegen 3 uur ’s middags in het Lilavati Hospitaal (Bandra) opgenomen. Kort daarna verscheen er een bericht op zijn Twitter pagina: “Saab is opgenomen in het Mumbais Lilavati Hospitaal omdat hij zich onwel voelde door een infectie aan de borstkas. Hij is aan het herstellen. Kunnen jullie voor hem bidden? –FF.”

De legendaris­che acteur heeft een zware longontste­king opgelopen. Aan zijn vrouw Saira Banu werd verteld dat Kumar drie dagen onder strenge observatie moest blijven op de afdeling Intensive Care. De bejaarde acteur moest verschille­nde testen doen en een heleboel behandelin­gen. Door deze infectie en de testen moest hij langer in het ziekenhuis liggen.

Nu Dilip Kumar uit het ziekenhuis is ontslagen, wordt deze 95-jarige acteur via zijn neus gevoed. Een groot deel van de voeding die hij een paar dagen, voordat hij werd opgenomen, had gegeten is in zijn longen terechtgek­omen. Daarom willen de artsen niet dat hij via de mond gevoed wordt. In november 2017 werd Kumar ook in het ziekenhuis ogenomen vanwege een milde longontste­king en was door de artsen geadviseer­d om complete bedrust te nemen. “Deze keer moest hij langer in het ziekenhuis liggen, hoewel het altijd beter is om een lange observatie­periode te hebben als de problemen algemeen verbonden zijn aan de leeftijd, zoals in deze zaak van Dilip Kumar,” vertelt de bron verder.

(BizAsia/Foto: Millennium Post)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname