Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1983 - Uit de Maze-gevangenis in Belfast, Noord-Ierland ontsnappen 38 veroordeel­de leden van de IRA. Daarbij wordt één bewaker gedood.

2008 - Piraten kapen in de Indische Oceaan bij Somalië een Oekraïens vrachtschi­p met dertig T-72-tanks van Russische makelij aan boord.

Politiek

1962 In Algerije wordt officieel de onafhankel­ijke republiek uitgeroepe­n.

2017 - Japan maakt zich zo’n zorgen over de agressie van Noord-Korea nabij zijn landsgrenz­en dat premier Shinzo Abe vervroegde parlements­verkiezing­en uitschrijf­t.

Wetenschap en technologi­e

1956 - De eerste trans-Atlantisch­e telefoonka­bel wordt in gebruik genomen.

1974 - Voor het eerst wordt bekend dat freon, destijds het voornaamst­e drijfgas in spuitbusse­n, de ozonlaag aantast.

Geboren

Heather Locklear

1961 -

Heather Deen Locklear (Westwood (Californië), 25 september 1961) is een Amerikaans actrice. Ze werd vooral bekend door haar rollen in de televisies­eries Dynasty, Spin City en Melrose Place. Locklear had begin jaren tachtig kortstondi­ge relaties met de acteurs Tom Cruise en Scott Baio. Ze trad daarna in het huwelijk met de drummer van Mötley Crüe, Tommy Lee, met wie ze van 1986 tot en met 1993 getrouwd was. Op 17 december 1994 trouwde ze opnieuw, met Richie Sambora, gitarist van Bon Jovi. Op 4 oktober 1997 werd haar eerste kind (een dochter) geboren. Op 3 februari 2006 werd bekendgema­akt dat Locklear en Sambora gingen scheiden. (Foto: IMDb)

Will Smith

1968 -

Willard Carroll (Will) Smith Jr. (Philadelph­ia, 25 september 1968) is een Amerikaans acteur en rapper, die vroeger bekend was als The Fresh Prince. Als acteur is hij bekend van zijn optredens in films als Men in Black, I, Robot, Hitch, Bad Boys, I Am Legend, Independen­ce Day en Hancock. Als rapper werd hij bekend bij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, maar later ging hij solo verder. In 1987 scoorde hij als onderdeel van het eerder genoemde duo zijn eerste hits en werd hij bekend als acteur in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, die stopte in 1996. Solo heeft Smith onder andere de albums Big Willie Style (met de hits Gettin’ Jiggy Wit It, Miami en Just The Two Of Us), Willenium (met de hit Will2K) uitgebrach­t. Hij is getrouwd met Jada Pinkett en heeft drie kinderen.

(Foto: Wikipedia)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname