Times of Suriname

Dringende noodzaak voor ruimtes vrouwelijk­e dak- en thuislozen

-

PARAMARIBO - Vrouwen die behoren tot de groep dak- en thuislozen vallen buiten de boot, wanneer het om onderdak gaat. Ze kunnen niet terecht bij de stichting Bureau voor Dak- en Thuislozen, omdat die geen aparte ruimte heeft. Reza Doekhie, directeur van deze stichting, zegt dat het niet raadzaam is om twee seksen samen in één ruimte onder te brengen.

Momenteel worden de vrouwen wel voorzien van ontbijt en een warme maaltijd en ze kunnen ook douchen, maar wanneer het nacht wordt, moeten ze vertrekken terwijl de heren die willen blijven, kunnen overnachte­n. Doekhie zegt verder dat dagelijks ongeveer vijf tot zes vrouwen zich bij de stichting aanmelden.

Volgens Doekhie is de groep van dak- en thuislozen in de afgelopen jaren gestegen, wat ook merkbaar is in de binnenstad. Er zijn niet alleen mannen die tot deze groep behoren, maar ook vrouwen. “Maar de stichting heeft zelf geen ruimte om meer mannen op te vangen, omdat er dan ook extra kosten bij komen.” De stichting heeft zeventien inwoners en daarnaast melden zich dagelijks ongeveer zeventig daken thuislozen voor een ontbijt of warme maaltijd.

Lees verder op pagina 2

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname