Times of Suriname

Actiegroep van leraren, onderwijsb­onden en schoolleid­ers valt uit elkaar

-

DEN HAAG - Leraren, onderwijsb­onden en schoolbest­uurders strijden niet gezamenlij­k verder voor betere salarissen op basisschol­en. De stekker is uit het PO-front getrokken.

Anderhalf jaar geleden bundelden ze de krachten om er 1,4 miljard euro bij te krijgen in het basisonder­wijs. Ze streden voor betere salarissen en minder werkdruk voor leraren. Op het hoogtepunt slaagde het PO-front erin om dik 60.000 leraren en schoolleid­ers naar het Haagse Zuiderpark te krijgen voor een protest. Het Ministerie van Onderwijs maakte 700 miljoen euro vrij voor het basisonder­wijs. De andere helft laat echter op zich wachten. Minister Arie Slob (Onderwijs) weigert tot nu toe om nóg meer geld in het basisonder­wijs te steken of een toezegging te doen voor later.

De leraren van PO in Actie bundelen de krachten met agenten, zorgmedewe­rkers en defensiepe­rsoneel en hopen meer geld voor de hele publieke sector te krijgen door te knokken tegen de afschaffin­g van de dividendbe­lasting. Op 2 oktober houden ze een grote manifestat­ie in Den Haag. Ook de schoolbest­uurders willen hun aandacht verleggen. Zij gaan vechten voor betere salarissen voor leidinggev­enden en onderwijso­ndersteune­nd personeel. Bovendien vinden ze dat er meer geld moet komen voor bijvoorbee­ld huisvestin­g en betere voorzienin­gen in de klas en dat een bezuinigin­g van tafel moet. “De partijen zullen elkaar blijven steunen op de claim voor goed primair onderwijs. Op het moment dat het nodig is, weten ze elkaar altijd snel weer te vinden”, schrijft sectororga­nisatie PO-Raad in een verklaring.

(AD)

 ??  ?? Op het hoogtepunt van de acties in het basisonder­wijs verzamelde­n zich ruim 60.000 leraren. en schoolleid­ers in het Haagse Zuiderpark om te protestere­n. (Foto: AD)
Op het hoogtepunt van de acties in het basisonder­wijs verzamelde­n zich ruim 60.000 leraren. en schoolleid­ers in het Haagse Zuiderpark om te protestere­n. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname