Times of Suriname

Klopp onder de indruk van Sarri

-

VOETBAL - Liverpool neemt woensdagav­ond in het kader van de EFL Cup in eigen huis het op tegen Chelsea, om drie dagen later in de Premier League op Stamford Bridge opnieuw een wedstrijd tegen The Blues te spelen. Jürgen Klopp gaat ervan uit dat het tweeluik met de Londenaren een grote uitdaging voor zijn ploeg zal worden en hij is onder de indruk van Maurizio Sarri, die afgelopen zomer de touwtjes in handen nam bij de huidige nummer drie van de competitie.

“Dit is de grootste veranderin­g die ik ooit gezien heb in zo een kort tijdsbeste­k, wauw”, vertelde de Duitser gisteren tijdens een persconfer­entie. “Hun speelstijl is compleet veranderd. Wat een trainer! Ik ben min of meer een fan van hem sinds ik hem bij Napoli aan het werk zag. Hij speelde daar uitstekend voetbal en hij doet het nu weer na een extreem korte voorbereid­ing (vanwege het WK, red.).” “Eden Hazard was er niet aan het begin, Olivier Giroud en N’Golo Kanté ook niet. Om dan aan het seizoen te beginnen en meteen zo een impact te hebben? Daar krijgt hij enorm veel respect voor. Het is prachtig om te zien, hij doet het geweldig”, vervolgde Klopp. Chelsea ging tot aan afgelopen weekend gelijk op met The Reds, maar leed door een gelijkspel tegen West Ham United toch zijn eerste puntverlie­s van het seizoen.

Klopp twijfelt er echter niet aan dat de ploeg uit Londen een belangrijk­e titelconcu­rrent van zijn ploeg zal gaan worden: “Mensen hebben het altijd wel over Manchester City als duidelijke kanshebber, maar ze vergeten Chelsea dan compleet. Dat team is extreem ervaren. Het is eerder kampioen geworden, tachtig procent van de spelers zelfs twee keer. Ze weten hoe het werkt, het is een enorm sterk team.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname