Times of Suriname

Tuchel wil Neymar als nummer 10 gebruiken

-

VOETBAL - Thomas Tuchel wil Neymar graag blijven gebruiken als nummer 10 bij Paris Saint-Germain. Hij wil hem in de aanval hebben. Neymar opereerde vooral van links sinds hij in augustus 2017 de overstap maakte van Barcelona naar PSG, maar dit seizoen heeft Tuchel hem in enkele wedstrijde­n centraal laten spelen. De Braziliaan begon afgelopen zondag tegen Stade Rennais op de linkervleu­gel, maar kwam in de tweede helft in het midden te spelen en speelde in een sleutelrol in de doelpunten van Thomas Meunier en Eric Maxim Choupo-Moting in de 3-1 zege.

“Natuurlijk vindt hij het leuk om daar te spelen en we willen hem graag op de nummer 10-positie hebben omdat hij betrokken is bij elke aanval, niet alleen vanaf de linkerflan­k”, vertelt Tuchel in gesprek met Duitse media. “Hij heeft de kans om een beetje meer vrij te zijn en om centraal te staan in de wedstrijde­n en we hebben de kans om hem te betrekken bij elke aanval die we maken. Als je Neymar bij je aanval betrekt, is de kans groot dat je kansen creëert.”

“Dit is hoe ik denk over spelers, dus wat kunnen we van ze krijgen en wat willen we van hen en daarom is het een goede optie om Neymar in het centrum te laten spelen.”

(Goal)

 ??  ?? Thomas Tuchel wil Neymar graag blijven gebruiken als nummer 10 bij Paris Saint-Germain.(Foto: Nusport)
Thomas Tuchel wil Neymar graag blijven gebruiken als nummer 10 bij Paris Saint-Germain.(Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname