Times of Suriname

Gary Kurtz overleden

-

Star Wars-producer Gary Kurtz is zondagmidd­ag overleden op 78-jarige leeftijd, nadat hij een jaar aan kanker leed. Dat maakte zijn familie maandag op Facebook bekend.

Naast Star Wars produceerd­e Kurtz ook American Graffiti, The Empire Strikes Back en The Dark Crystal. “Hij hield ervan verhalen te vertellen die de menselijkh­eid van karakters op een entertaine­nde manier liet zien, voor publiek over de hele wereld.”

Hoewel de buitenwere­ld zijn naam vooral zal koppelen aan Star Wars, was hij voor zijn familie een geliefde echtgenoot, vader en grootvader en werd hij ook door collega’s en degenen die hem als mentor mochten meemaken, zeer gewaardeer­d. Naast het maken van films hield Kurtz zich ook bezig met fotografie, muziek en verdiepte hij zich in de geschieden­is van de film.

Daarnaast was hij marinier, reisde hij over de wereld, hield hij ervan om buiten te zijn en wordt hij omschreven als een vriendelij­ke, meevoelend­e man. “Hij was geweldig. We zullen hem erg missen”, schrijft de familie.

Sterspeler Mark Hamill heeft inmiddels via Facebook zijn condoleanc­es aan de familie em vrienden van Kurtz overgebrac­ht. “We bedanken Gary Kurtz voor zijn bijdrage aan Star Wars en we weten dat zijn erfenis voor altijd geliefd zal blijven.”

(De Telegraaf/Foto: YouTube)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname