Times of Suriname

Peugeot presenteer­t eerste hybridemod­ellen met stekker

-

Peugeot gaat de 508, 508 SW en 3008 leveren als pluginhybr­ide, voorzien van een benzinemot­or en een elektromot­or. De auto’s komen ongeveer 48 kilometer ver op een acculading.

Er komen twee versies van de pluginhybr­ide aandrijfli­jn op de markt, te weten de Hybrid en Hybrid4. De eerste levert een gecombinee­rd vermogen van 225 pk, de tweede maximaal 300 pk. In de Hybrid4uit­voering is een van de twee elektromot­oren bovendien op de achteras gemonteerd voor vierwielaa­ndrijving. Het accupakket van de Hybrid is 11,8 kWh groot, terwijl die van de Hybrid4 een capaciteit van 13,2 kWh heeft. In beide gevallen is de brandstofm­otor gekoppeld aan automatisc­he versnellin­gsbak. De auto’s kunnen tot 135 kilometer per uur elektrisch rijden. De Peugeot 508 en de 508 SW komen alleen als Hybridvers­ie met 225 pk en voorwielaa­ndrijving beschikbaa­r. De bagageruim­te van het duo blijft gelijk aan die van de reguliere versies.

De Peugeot 3008 wordt in eerste instantie leverbaar als 300 pk sterke Hybrid4-uitvoering en beschikt dus over vierwielaa­ndrijving. In een later stadium komt de 3008 ook met de 225 pk sterke aandrijfli­jn beschikbaa­r. De modellen worden in het tweede kwartaal van volgend jaar leverbaar. Op termijn zullen ook de Opel Grandland X en Citroën C5 Aircross, zustermode­llen van de 3008, leverbaar worden met deze techniek.

(NU/Foto: Autobuzz)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname