Times of Suriname

Honda komt opnieuw met hybrideaut­o

-

Honda heeft meer informatie bekendgema­akt over de CR-V Hybrid, die in 2019 in Europa leverbaar wordt. Daarmee heeft het merk voor het eerst sinds een aantal jaar weer een hybride in aanbod.

De CR-V Hybrid krijgt een 2,0 liter grote i-VTEC-benzinemot­or, een blok dat wordt bijgestaan door twee elektromot­oren. Het gecombinee­rd vermogen ligt op 184 pk. Hoe groot het accupakket is, meldt Honda niet. In tegenstell­ing tot de vorige hybrideaut­o’s van het merk, kan de CR-V naar wens volledig elektrisch gereden worden. Daarnaast is er een rijstand waarin de auto zelf bepaalt hoe de energiehui­shouding werkt. In de zogeheten Engine Drive-stand wordt alleen de benzinemot­or gebruikt. Honda belooft dat de wisseling tussen de verschille­nde rijstanden ongemerkt verloopt.

Honda heeft de afgelopen jaren veel succes met hybridemod­ellen gehad. In 2010 kwam de verkoop hierdoor voor het eerst in 21 jaar boven de tienduizen­d exemplaren uit. Een jaar later had het merk vier modellen met een hybride aandrijfli­jn in het aanbod. De CR-V Hybrid, de eerste hybride Honda in Europa sinds 2015, is vanaf volgende maand te bestellen. De eerste exemplaren worden begin volgend jaar geleverd. (NU/ Foto: Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname