Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1990

2002 Politiek 1992

- In Istanboel wordt een vroegere adjunct-chef van de Turkse inlichting­endienst MIT, Hiram Abas, doodgescho­ten.

- De Senegalese veerboot Joola kapseist. Meer dan 1.800 opvarenden komen om.

- De militaire junta van Birma trekt na drie jaar de staat van beleg ten dele in: speciale militaire rechtbanke­n, die sinds juli 1989 waren gemachtigd om gearrestee­rde burgers te veroordele­n, worden opgeheven.

- Wilfried Martens trouwt met Miet Smet, het eerste huwelijk tussen twee Ministers van Staat in België.

2008 Wetenschap en technologi­e 1580

1905

- Francis Drake, Britse ontdekking­sreiziger, keert terug in zijn geboortela­nd, na een tocht om de wereld.

- De speciale relativite­itstheorie van Albert Einstein wordt gepublicee­rd in het tijdschrif­t Annalen der Physik.

Geboren

1968 - Jim Caviezel

James Patrick (Jim) Caviezel jr. (Mount Vernon (Washington), 26 september 1968) is een Amerikaans­e acteur. Hij speelde onder andere Jezus in de film The Passion of the Christ en gevangenis­directeur Willard Hobbes in Escape Plan. Hij staat ook bekend om zijn rol in Person of Interest als John Reese. Caviezel woont met zijn vrouw Kerri in Californië. Ze hebben drie kinderen.

(Foto: Just Jared)

1981 - Serena Williams

Serena Jameka Williams (Saginaw, 26 september 1981) is een profession­ele tennisspee­lster uit de Verenigde Staten. Zij is de jongere zus van Venus Williams en wordt gezien als een van de beste tennisster­s aller tijden. In 1999 speelde Serena op drie grandslamt­oernooien. Op het Australian Open en op Roland Garros werd zij telkens uitgeschak­eld in de derde ronde. Op het US Open won de als zevende geplaatste Serena het toernooi voor de eerste keer door in de finale de als eerste geplaatste Zwitserse Martina Hingis met 6-3 en 7-6 te verslaan. Williams beviel op 1 september 2017 van een dochter, die ze kreeg met interneton­dernemer Alexis Ohanian. De twee trouwden op 16 november 2017. (Foto: Daily Express)

 ??  ?? Jim Caviezel
Jim Caviezel
 ??  ?? Serena Williams
Serena Williams

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname