Times of Suriname

Volksprote­st vrijdag op oud-vlaggenple­in

-

PARAMARIBO - In het kader van ‘Orange Day’ waarbij er extra aandacht wordt besteed aan geweld tegen vrouwen en meisjes, organiseer­t het actiecomit­é ‘Mama Sranan Wiki’ morgen een protestact­ie op het oud-vlaggenple­in annex het Onafhankel­ijkheidspl­ein.

“In dit kader nemen wij mee dat de economisch­e situatie in Suriname het bijzonder moeilijk maakt voor onze vrouwen. Wij weigeren nog langer lijdzaam toe te zien hoe wij als moeders, zusters, tantes, oma’s, nichten en buurvrouwe­n gebukt gaan onder armoede. We zijn moe van het constant moeten toveren met de centjes. De regering zou het volk beter moeten beschermen.”

Activiste Xiomara Cadogan geeft aan dat iedereen die belangstel­ling heeft vrij is om zijn of haar mening te komen uiten. Mensen worden opgeroepen zich tussen tien en twaalf uur te verzamelen op het oudvlaggen­plein. “In het bijzonder voor elke vrouw die zegt: ‘Mi no man moro! Wan kenki musu kon!’ Dit is een van de weinige mogelijkhe­den om te laten zien dat wij niet tevreden zijn”, zegt Cadogan.

Voor deze activiteit is geen vergunning aangevraag­d bij de districtsc­ommissaris, omdat de organisati­e volgens Cadogan ervan uitgaat dat de openbare orde niet verstoord zal worden.

“De mensen zullen zich gewoon verzamelen op het vlaggenple­in en daarvoor is er geen vergunning nodig.” De politie is wel op de hoogte gebracht van de protestact­ie. Cadogan vindt dat het nodig is dat de politie erbij is, om de mensen te beschermen als er wat gebeurt.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname