Times of Suriname

“Wij moeten geduld hebben in het verkeer”

-

PARAMARIBO “Wij moeten geduld hebben in het verkeer”, zegt officier van justitie Nirmala Maikoe aan de krant. Voor het komende zittingsja­ar heeft zij diverse aanrijding­zaken die zij zal voorbrenge­n bij de rechter.

Volgens haar speelt de factor mens een belangrijk­e rol in het verkeer. Zij denkt dat in Suriname nog veel over het verkeer geleerd moet worden. Volgens haar zal meer geduld en tolerantie moeten volgen. Zij zegt dat mensen soms hard rijden om naar huis of werk te gaan, terwijl dit achterwege gelaten kan worden. Zij vindt dat deze personen hun aankomst op een bestemming op de voorgrond stellen en anderen minder belangrijk vinden. Het huidige gemotorise­erde verkeer is niet meer weg te denken, want het heeft veel voordelen voor personen en goederen. De keerzijde is echter dat verkeersve­iligheid uitgegroei­d is tot een maatschapp­elijk vraagstuk. Het heeft ertoe geleid dat de wetgever door middel van aanpassing van regelgevin­g preventief het gedrag wil beinvloede­n.

Voor het verkeer is een veilige inrichting van de weg en een veilig voertuig belangrijk en de meest dominante factor is de bestuurder wiens rijvaardig­heid en rijgedrag van invloed zijn op het verkeer. Maikoe zegt dat zelfs in de verkeersve­iligheidma­and ernstige verkeerson­gelukken zich voordeden. Zij vraagt zich af of mensen beseffen wat voor leed zij de slachtoffe­rs toebrengen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname