Times of Suriname

Staatsolie organiseer­de vakantiesc­hool voor kinderen Tout Lui Faut en omgeving

-

PARAMARIBO – Staatsolie organiseer­de in Tout Lui Faut samen met leerkracht­en van omliggende scholen van 19 tot en met 21 september een vakantiesc­hool. Deze activiteit was opgezet voor kinderen van 4 tot 15 jaar in de omgeving van de raffinader­ij. Het doel was om kinderen uit de buurt enkele dagen in de vakantie bezig te houden met sport en spel.

Leerkracht­en uit de omgeving, die zich als begeleider hadden opgegeven, hielpen bij de planning en de organisati­e van de vakantiesc­hool. Het Korps Brandweer Suriname droeg met voorlichti­ng en een demonstrat­ie ook bij aan het programma. Op de laatste dag van de vakantiesc­hool hebben veertig medewerker­s van de Staatsolie­raffinader­ij en Staatsolie Power Company Suriname meegedaan met de activiteit­en. Ze waren actief als begeleider en deden zelfs mee aan wedstrijde­n tegen de kinderen.

Staatsolie vindt het belangrijk dat kinderen op een educatieve en sportieve manier bezig worden gehouden. De vakantiesc­hool is een initiatief dat samen met de buurt is opgezet en ook samen werd uitgevoerd. Hiermee tonen Staatsolie en de lokale gemeenscha­p hun bereidheid om samen te werken aan de ontwikkeli­ng van de jongeren in de omgeving. De vakantiesc­hool vond plaats op het terrein van de sportveren­iging BKV aan de Tout Lui Faut Middenweg. De sportveren­iging en de mandir die op hetzelfde terrein staan, droegen bij door de faciliteit­en ter beschikkin­g te stellen.

Het is het tweede achtereenv­olgende jaar dat Staatsolie de vakantiesc­hool organiseer­t. Er hebben dit jaar tussen de 200 en 300 kinderen deelgenome­n en 22 leerkracht­en waren betrokken. Staatsolie is van plan om de vakantiesc­hool tot een jaarlijks terugkeren­de activiteit te maken. Dit meldt het bedrijf in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname