Times of Suriname

Buurtorgan­isaties moeten zich gaan bundelen

-

PARAMARIBO Wilgo Koster, coördinato­r van Stichting Buurtorgan­isatie Latour (Stibula) is de mening toegedaan dat buurtorgan­isaties in Suriname zich moeten bundelen om problemen in de buurt gezamenlij­k aan te pakken. Gisteren bracht de stichting samen met Stichting Buurten Platvorm Suriname (SBPS) een einde aan de vakantiesc­hool. De activiteit is met bijkans zevenhonde­rd kinderen uit de districten Saramacca, Para, Coronie en Paramaribo in de Palmentuin gehouden.

Volgens Koster was het evenement de juiste gelegenhei­d om aan te geven hoe belangrijk het voor de jongeren is om in stabiele en veilige omgevingen op te groeien. In de Palmentuin konden de kinderen die hadden deelgenome­n aan de verschille­nde vakantiesc­holen genieten van uitgebreid­e kunst, zang en sport. De kinderen konden ook informatie verzamelen bij de verschille­nde stands van instanties als Jeugdzaken, de Nationale Anti-Drugs Raad, Bureau Familierec­htelijke Zaken, Kinderbesc­herming en het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeli­ng in Suriname.

Met het bundelen van buurtorgan­isaties kunnen bewoners samen problemen oplossen in hun omgeving. Ook is het opzetten van een gezamenlij­ke organisati­e goed voor het organisere­n van fundraisin­gof jongerenac­tiviteiten. “Wij hebben dit jaar ervoor gekozen om onze instuifdag anders te vieren. Normaliter doen wij dit voor aanvang van de vakantiesc­hool. Dit jaar wilden wij met het opzetten van deze activiteit de kinderen bewust maken dat de school binnenkort begint. Als organisati­e is het voor ons een mooi moment geweest om alle kinderen van de verschille­nde districten in een educatieve omgeving te zien”, zegt Koster. MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname