Times of Suriname

Tjon A San, Setropawir­o en Nekrui naar Barbados

-

BODYBUILDI­NG - Stefani Tjon a San, Wendell Setropawir­o en Anthony Nekrui vertegenwo­ordigen Suriname komend weekend tijdens de ‘Darcy Beckles Invitation­al’ die in Bridgetown, Barbados wordt gehouden.

Setropawir­o en Nekrui doen mee op het onderdeel Bodybuildi­ng en viervoudig Bikini fitness kampioen Tjon A San op het onderdeel Bikini Fitness. Dit drietal deed enkele weken geleden al mee aan de Eric Fafre Sportgames in Frans-Guyana. Setropawir­o werd daar bodybuildi­ng kampioen in zijn gewichtskl­asse en hij won ook de overall bodybuildi­ng titel. Nekrui werd tweede en Tjon a San won daar de bikinifitn­ess titel. Het is een zeer drukke periode voor de Bodybuildi­ng Bond. Begin november vertrekt er een delegatie naar Georgetown, Guyana, om daar deel te nemen aan de Stage of Champions. Deze Bodybuildi­ng & Bikini Fitness en Men’s Physique wedstrijde­n worden op 3 november gehouden.

Ondervoorz­itter Earnie Eenig van de Surinaamse Bodybuildi­ng en Weightlift­ing Bond verwacht dat deze atleten een goede beurt maken. Hij geeft aan dat voor Setropawir­o de eerste keer is in Barbados, terwijl voor Nekrui dat niet het geval is. De organisati­e van Barbados had ook gevraagd om Nekrui af te vaardigen. Tjon a San is de enige dame, maar zij heeft veel internatio­nale ervaring. Eenig geeft ook aan dat ook Jermain Karg, Mister Suriname 2018, gevraagd is voor dit internatio­naal toernooi. Eenig zegt dat het kamp van Karg kenbaar heeft gemaakt dat hij een rustperiod­e wil inlassen, om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen en te groeien. Eenig geeft ook toe dat Karg ook als eerst was gevraagd om afgevaardi­gd te worden naar dit Internatio­naal toernooi.

 ??  ?? Stefani Tjon A San (l), viervoudig Bikini fitness kampioen, zal Suriname ook vertegenwo­ordigen tijdens de Darcy Beckles Invitation­al in Bridgetown, Barbados. (Foto: Rakesh Parag)
Stefani Tjon A San (l), viervoudig Bikini fitness kampioen, zal Suriname ook vertegenwo­ordigen tijdens de Darcy Beckles Invitation­al in Bridgetown, Barbados. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname