Times of Suriname

PSV bekert simpel verder

-

VOETBAL - PSV heeft zich gisteravon­d eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg was veel te sterk voor Excelsior Maassluis: 4-0.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag stuurde Mark van Bommel elf andere spelers het veld in en daardoor had zomer aanwinst Erick Gutiérrez een eerste basisplaat­s en Bart Ramselaar droeg de aanvoerder­sband. In de openingsfa­se slaagde PSV er niet in om gevaarlijk te worden, maar de thuisploeg lukte dat wel. Een schot van Marouane Afaker ging over het doel van Eloy Room. De eerste goede aanval van PSV leverde direct een treffer over. Een voorzet van Donyell Malen werd door de volledig vrijstaand­e Cody Gakpo binnengeti­kt.

Excelsior Maassluis was aanvallend onmachtig, maar vijf minuten voor rust ontstond er een kansje. Via de klus belandde de bal bij Vicent van den Berg, maar het schot van de voormalige aanvaller van Arsenal was een prooi voor Eloy Room. In de 44ste minuut verdubbeld­e PSV de voorsprong. Traint Sainsbury kopte uit een hoekschop raak: 0-2.

Na rust viel er weinig te genieten in Maassluis. De thuisploeg maakte het PSV niet lastig, waar ook de Eindhovena­ren aanvallend weinig lieten zien. Na 69 minuten spelen viel toch nog de 0-3. Na een counter gaf Mauro Junior de bal aan invaller Pascal Lundqvist en de Zweed schoot in de verre hoek raak. Vijf minuten later viel ook de vierde en laatste treffer van de avond. Een vrije trap van Mauro Júnior werd met het hoofd verlengd voor Nicolas Isimat-Mirin.