Times of Suriname

Suriname verliest in derde ronde

-

SCHAKEN – De Surinaamse schaakdele­gatie won in de tweede ronde, maar ging in derde ronde weer ten onder tijdens de 43ste Schaakolym­piade in Batoemi, Georgië. De heren wonnen in de tweede ronde van Guyana, maar verloren in de derde ronde van Luxemburg. De dames wonnen van Ethiopië in de tweede ronde, maar gingen tegen ZuidAfrika ten onder in de derde ronde.

Tegen Guyana won Suriname met 31. Roger Matoewi, Dewperkash Gajadin en Suradj Hanoeman pakten allen de overwinnin­g, terwijl alleen Viresh Giasi zijn ontmoeting verloor. In de derde ronde werd Giasi vervangen door Romario Sanches, maar desondanks ging Suriname ten onder met 3.50.5. Het enige halve punt werd behaald door Hanoeman, die Pierre Gengler op remise hield. In de vierde ronde zal Suriname spelen tegen de Nederlands­e Antillen. Na drie rondes staat Suriname op de 115de plaats met vier punten.

De dames wonnen alle vier partijen in de tweede ronde tegen Ethiopië. Het team van de tweede ronde werd gevormd door Rosangela dos Ramos, Kaithlyn Tjong Tjin Joe, Catherine Kaslan en Alexandra Kaslan. In de derde ronde tegen ZuidAfrika is Catherina Kaslan vervangen door Reyna Frijda en Suriname ging ten onder met 3.50.5. Dos Ramos speelde remise tegen Nikki February van ZuidAfrika om het halve punt te halen.

In de vierde ronde zal Suriname uitkomen tegen Trinidad and Tobago. Bij de dames staat Suriname op de 95ste plaats na drie rondes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname