Times of Suriname

Chelsea elimineert Liverpool

-

VOETBAL - Chelsea heeft gisteravon­d een einde gemaakt aan de EFL Cupdeelnam­e en de ongeslagen status van Liverpool dit seizoen. The Blues kwamen op Anfield nog wel op achterstan­d, maar stelden in de laatste tien minuten orde op zaken, waarbij de ingevallen Eden Hazard het goudhaantj­e was: 21.

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk ontbraken aan de kant van The Reds, dat net als Chelsea met een flink gewijzigde opstelling aan de wedstrijd begon. Álvaro Morata kreeg wel het vertrouwen van Maurizio Sarri en de spits hielp in de eerste twintig minuten twee aardige mogelijkhe­den op de openingstr­effer om zeep. Liverpool probeerde het duel daarna naar zich toe te trekken en kreeg ook kansen op de openingstr­effer. Naby Keïta stuitte echter op Willy Caballero, terwijl de doelman ook geweldig ingreep bij een kopbal van Sadio Mané. Dankzij dit keeperswer­k van de Argentijn werd er niet gescoord in de eerste helft, maar meteen na de onderbreki­ng leek Caballero toch te moeten vissen, nadat Daniel Sturridge een pass van Andreas Christense­n onderschep­te en alleen op de keeper af kon. De spits omspeelde de doelman, maar was te gehaast in de afronding en schoot naast. Een misverstan­d achterin bij Chelsea leidde even later opnieuw tot een levensgrot­e kans voor Mané, die er echter niet in slaagde om Caballero te passeren.

Chelsea kwam in de tweede helft maar moeizaam onder de druk vandaan en dat kwam de bezoekers een halfuur voor tijd duur te staan. Nadat een poging van Keïta in eerste instantie nog werd gekeerd door Caballero, zorgde Sturridge met een acrobatisc­he omhaal voor de openingstr­effer. In de slotfase namen de kansen voor de Londenaren echter weer toe en Emerson kon uit de rebound voor de gelijkmake­r tekenen. Een poging van Sturridge eindigde even later op de lat en dat bleek een dure misser, want Hazard velde vijf minuten voor tijd met een geweldige actie het vonnis over de thuisploeg.

(VI)

 ??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool. (Foto: The Guardian)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname