Times of Suriname

Udinese onderuit tegen Lazio

-

VOETBAL - Lazio heeft drie punten overgehoud­en aan de uitwedstri­jd tegen Udinese (12). De ploeg van trainer Simone Inzaghi kwam na rust op een 02 voorsprong, waarna Bram Nuytinck in de slotfase van de wedstrijd zijn mooiste doelpunt uit zijn loopbaan maakte. De exspeler van onder meer NEC en RSC Anderlecht scoorde in de tachtigste minuut vanuit een fraaie omhaal.

Alle doelpunten in dit duel vielen na rust. Na precies een uur spelen, kwam Lazio op voorsprong via Francesco Acerbi, die attent reageerde na een scherp indraaiend­e vrije trap. Doelman Simone Scuffet kreeg de bal niet goed verwerkt, waarna het voor Acerbi een koud kunstje was om de 0-1 tegen de touwen te schieten. De 02 liet niet lang op zich wachten. De Argentijns­e middenveld­er Joaquin Correa speelde zich in het strafschop­gebied knap vrij en verdubbeld­e de voorsprong.

Udinese gaf ondanks de achterstan­d de hoop op een goed resultaat niet op en de jacht op de aansluitin­gstreffer werd geopend. Met nog tien minuten op de klok was het Nuytinck die op weergaloze wijze scoorde. Rodrigo De Paul bracht de bal vanuit een vrije trap het strafschop­gebied in en vanuit een haast onmogelijk­e positie besloot de Nederlande­r het erop te wagen. Hij ging voor de omhaal en scoorde op fantastisc­he wijze. Meer zat er in de slotfase niet in voor Udinese, waardoor Lazio met drie punten terugkeert naar Rome.