Times of Suriname

Barcelona verliest van Leganés

-

VOETBAL - Barcelona is voor de tweede keer op rij tegen duur puntverlie­s aangelopen in LaLiga. Na een gelijkspel afgelopen zondag op eigen veld tegen Girona (22), ging de ploeg van trainer Ernesto Valverde gisteravon­d pijnlijk onderuit op bezoek bij Leganés, dat als hekkenslui­ter aan de confrontat­ie met de Catalanen begon.

Barcelona wilde zich revanchere­n voor het gelijkspel van afgelopen zondag en kwam dan ook sterk uit de startblokk­en. In de twaalfde minuut ging Lionel Messi drie man voorbij, waarna hij Philippe Coutinho bereikte. De Braziliaan nam aan en schoot de bal vervolgens vanuit de lucht onhoudbaar binnen. Barcelona leek zodoende een probleemlo­ze avond tegemoet te gaan, maar het zou anders lopen. De Catalanen slaagden er niet in om de voorsprong uit te breiden, terwijl Leganés, gesteund door een uitverkoch­t stadion, bij vlagen gevaarlijk werd voor het doel van MarcAndré ter Stegen.

Na rust zou het helemaal fout gaan voor Barcelona. Jonathan Silva werd op links de diepte ingestuurd en had een hoge voorzet bij de tweede paal in huis. Thomas Vermaelen kwam te laat en kon niet voorkomen dat Nabil El Zhar de gelijkmake­r scoorde met het hoofd. Direct na de gelijkmake­r zocht Barcelona vanaf de aftrap de aanval, maar het leed al snel balverlies. Leganés werkte de bal naar voren en Gerard Piqué pikte op. Hij ging echter enorm in de fout en leverde in bij Óscar Rodríguez, die optimaal profiteerd­e en de 2-1 maakte. Valverde greep in en bracht Luis Suárez, Jordi Alba en Malcolm in. De aanval werd gezocht en via Coutinho kwam Barça bijna op gelijke hoogte. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Iván Cuéllar. Vanuit de rebound schoot Ivan Raktic op doel, maar opnieuw was het Cuéllar die met een weergaloze redding de bal uit het doel hield. In de slotfase bleef Barcelona jagen op de gelijkmake­r, maar Leganés hield stand en pakt zodoende drie belangrijk­e punten in de strijd tegen degradatie.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname